Gisteren heeft Matthijs van Nieuwkerk in het TV programma De Wereld Draait Door bekend gemaakt dat trompettist Rob van de Wouw winnaar is van de Edison Jazzism Publieksprijs 2010.


Zijn album Tunnelvision, een mengsel van triphop met jazz, heeft van het publiek de meeste stemmen gekregen. Op 11 november aanstaande zal Van de Wouw zijn Edison in Eindhoven in ontvangst nemen.


De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het blad Jazzism Magazine. Lezers van het blad konden in de afgelopen maanden via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace tot een shortlist van drie artiesten. Met een totaalscore van ruim 43% van de stemmen is Rob van de Wouw de winnaar, gevolgd door Benjamin Herman met het album Blue Sky Blond. Als derde eindigde Sven Hammond Soul met het album The Marmelade Sessions.


De publieksprijs wordt ondersteund door Radio 6. Dit station zal uitgebreid aandacht besteden aan de winnaar. Tijdens de uitreiking van de Edison Jazz/World, op donderdag 11 november aanstaande, zal Rob van de Wouw onder begeleiding van het Metropole Orkest optreden in het Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven en is live te beluisteren op Radio 6. De winnaar van de Edison Oeuvreprijs, Chaka Khan, komt naar Eindhoven om het beeld in ontvangst te nemen en geeft een optreden van ruim een uur met het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza. Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.MuziekgebouwEindhoven.nl