De VARA heeft gisteravond een fragment uit de herhaling van De Wereld Draait Door geknipt. In de aflevering beschuldigde Prem Radhakishun tv-recensent Jean Pierre Geelen ervan ‘het met kleine kinderen te doen’.

De hoofdredacteuren van NRC Handelsblad en De Volkskrant waren te gast in het programma om een discussie te voeren over de betrouwbaarheid van De Volkskrant. Tafelheer Prem besloot van die gelegenheid gebruik te maken om Volkskrant-medewerker Geelen grof te beschuldigen.


“Ik heb tal van voorbeelden van de onbetrouwbaarheid van de Volkskrant. Jean Pierre Geelen is een van de grootste hypocrieten waarvan ik vernomen heb dat hij het met kleine kinderen doet. Ik heb er geen bewijs van, maar zo schrijft hij ook”, haalde Prem uit naar de tv-recensent van De Volkskrant.


‘Doe normaal’


Mathijs van Nieuwkerk reageerde boos op de aantijgingen en riep ‘Prem doe normaal’. Aan het eind van de uitzending zei Van Nieuwkerk dat hij flink in verlegenheid was gebracht door Prem en dat hij zich schaamde voor de opmerking. Prem zei toen ook dat hij het niet had moeten zeggen. De VARA besloot de uitzending te censureren door het gewraakte fragment uit de herhaling te knippen, „omdat DWDD zich niet kon vinden in de uitspraak,” aldus een woordvoerster van de omroep.


Geelen reageerde op Twitter redelijk laconiek op de uitval van Prem. Ja ja, mensen, ik heb het gezien in #DWDD. Toch knap, hoe zo’n Carlo Boszhard dat doet, schreef de recensent.


‘Ik had het niet in DWDD moeten zeggen’


In PowNews nam Prem overigens zijn beschuldiging niet terug. “Ik had dit niet als tafelheer bij De Wereld Draait Door moeten zeggen”, zei hij alleen. “Omdat ik daarmee de presentator en het programma in verlegenheid heb gebracht.”


De Wereld Draait Door laat weten inderdaad erg in verlegenheid te zijn gebracht door de uitlatingen van Prem en vandaag een gesprek met hem te hebben.


Beluister hier het bewuste (geluids-) fragment.