Ex-DWDD tafelheer Prem Radhakishun vindt het erg dat zijn uitlatingen over Volkskrant tv-recensent Jean Pierre Geelen Matthijs van Nieuwkerk in verlegenheid heeft gebracht.

Prem vertelt in Spits over de kwestie die hem zijn tafelheerschap kostte. “Ik heb Matthijs verraden, hem in verlegenheid gebracht. Dat is het enige waar ik spijt van heb. Of ik het zou willen terugdraaien? Nee, zo kan je je leven niet leven. Ik heb het gedaan, punt. Bovendien: in ieder verlies zit een overwinning.”

Wel heeft hij een wijze les geleerd. “Het enige waar ik nu over nadenk is hoe te voorkomen dat je iemand die je waardeert pijn doet. Maar ik ben nu eenmaal een intuïtief mens. Ik wil niets aan mezelf veranderen.”

Prem moest zijn vaste plekje als tafelheer opgeven toen hij tijdens een discussie over de betrouwbaarheid van de Volkskrant de volgende oppmerking maakte: “Ik heb tal van voorbeelden van de onbetrouwbaarheid van de Volkskrant. Jean Pierre Geelen is een van de grootste hypocrieten waarvan ik vernomen heb dat hij het met kleine kinderen doet. Ik heb er geen bewijs van, maar zo schrijft hij ook.”

Matthijs reageerde boos op de aantijgingen en riep ‘Prem doe normaal’. Aan het eind van de uitzending zei Van Nieuwkerk dat hij flink in verlegenheid was gebracht door Prem en dat hij zich schaamde voor de opmerking.