Michel Spekkers. foto Wijnand Nijs

BREDA – Sinds het moment dat bekend werd dat Breda zijn eigen Wikileaks krijgt, wordt initiatiefnemer Michel Spekkers gebombardeerd door media-aandacht. Het populaire programma De Wereld Draait Door moet nog even geduld hebben.

Donderdagmiddag 13:00 uur: Spekkers maakt bekend een lokale versie van Wikileaks op te zetten, genaamd Open Breda. Hij neemt contact op met ‘bekenden’ uit ‘die wereld’ en al snel gaan zo’n 20 personen aan de slag. Binnen enkele uren wisten alle grote media Spekkers te vinden.

“De NOS, ANP, BNR Nieuwsradio, Radio 1 en 2, DWDD, Spijkers met Koppen en natuurlijk de lokale media. Allemaal wilden ze iets in de uitzending. Het gaat echt heel erg snel en dan moet je oppassen. Ik was op een gegeven moment al SP-wethouder. Dat wil ik voorkomen. Mijn SP-achtergrond staat hier totaal los van”, zegt Spekkers.

Tot half een afgelopen nacht ging de telefoon en kreeg hij mailtjes binnen. Spekkers is blij met de landelijke aandacht. “Dat hebben we wel nodig. Willen we het goed doen dan moeten we nu ook doorzetten, zodat we overal lokale versies van Wikileaks kunnen opzetten. Dat kost tijd, maar als nu niks gebeurt bloed het dood”, zegt Spekkers.

Waar hij zijn gezicht nog meer gaat vertonen laat Spekkers nog even in het midden. “In ieder geval komt nu de lokale media eerst, zoals Omroep Brabant. Ik twijfel over DWDD, want Ik moet zeggen dat ik dan liever kies voor programma’s waar ik wat meer inhoudelijk over het onderwerp kan praten.”

""