Weten we het nog, het muis-meisje van De Wereld Draait Door? Eind november verstoorde ze een live-uitzending van het Vara-programma door als inzittende van het publiek te gillen om een muis. Dat terwijl Matthijs van Nieuwkerk net een lekker gesprek op gang had gebracht met Job Cohen. Velen twijfelden meteen aan de echtheid van de waarneming van de muis.

Zij zullen nog meer aan het twijfelen worden gebracht nu blijkt dat dit muis-meisje (ze noemt zichzelf earphonegirl maar heet Eline Heijnen) een castingtape heeft gestuurd naar Net 5 om presentator te worden.

Eline dingt mee om de rol van presentator van Fashionscene TV, waarvoor door Net 5 een wedstrijd is uitgeschreven in samenwerking met de website Fashionscene. Meisjes die het nieuwe modeprogramma willen presenteren, kunnen een filmpje van zichzelf uploaden waarin ze hun kwaliteiten tonen. Enkele meisjes zijn actief benaderd, anderen melden zichzelf. Eline heeft een item gemaakt over eco-wonen dat in Fashionscene TV gebruikt zou dienen te worden.

Op haar eigen website meldt Eline: “Acteren en presenteren zitten gewoonweg bij mij in het bloed. Al vanaf kind af aan wist ik dat. (…) Inmiddels ben ik bezig met mijn master Televisiestudies en begint het weer te kriebelen. Mijn grootste wens is om een hele mooie, of juist een bijzonder lelijke rol te spelen in een goede Nederlandse film. Ook zie ik mezelf de presentatie verzorgen van allerlei verschillende televisieprogramma’s.”

Bekijk het muis-incident bij DWDD: