De redactie van De Wereld Draait Door heeft nog een weekje winterstop, Nederland 3 heeft in al zijn wijsheid een nieuw programma van BNN op het tijdslot geprogrammeerd: De Beste Slager. Hierin krijgen ‘gewone Nederlanders’ met een kwaliteit of expertise waarvoor geen ruimte is in de reguliere talentenjachten toch een podium.


Een timmerman die nooit de plank misslaat, een slager die precies weet wat voor vlees hij in de kuip heeft en een banketbakker die altijd de kers op de taart zet. BNN blaast een show in het leven waar gewone, hardwerkende mensen ’n keer kunnen laten zien dat ze de beste van Nederland zijn. Voor de winnaar geen miljoenencontract of cover van een magazine. Eeuwige roem is het enige waar het om draait.


Volgens presentator Valerio Zeno is het de hoogste tijd dat deze mensen de credits krijgen die ze verdienen. Valerio: “Dit is een talentenjacht waar het eens niet draait om de sterren, de glamour en de looks, maar om gewone mannen en vrouwen die hard werken omdat ze van hun vak houden.”


De Beste Slager, 19.30 uur, BNN (NL3)