Schrijfster Alma Mathijsen is woensdag geïntroduceerd als nieuwe tafeldame in De Wereld Draait Door. Ze was voorlopig eenmalig te zien in het praatprogramma. Presentator Matthijs van Nieuwkerk had Mathijsen vorige week ook al aan zijn tafel.

Alma Mathijsen

Op 18 januari 2011 was ze te gast om over haar grote inspirator Remco Campert en zijn klassieker ‘Het leven is vurrukkulluk’ te praten. “We leerden Alma vorige week kennen. Toen was ze te gast met Remco Campert“, vertelt van Nieuwkerk.


“Alma was als jong schrijfster fan van Remco Campert en daar vertelde ze ook over. Toen dachten wij: dat is een jonge vrouw met een goed stel hersens en we nodigen haar uit.”


Alma wie?
“Alma Mathijsen is een creatieve duizendpoot. Ze studeerde aan de toneelschool en schreef columns voor het NRC-jongerenmagazine ‘Spunk’. Voor het Parool vulde ze wekelijks samen met Fanny van de Reijt twee pagina’s van de zaterdagbijlage.


In maart 2006 verscheen haar eerste verhalenbundel: ‘Binnen spelen’ waarin ze seks heeft met dertien publieke figuren, zoals Jan Peter Balkenende en Klaas Vaak. Ze presenteerde voor de VPRO het programma ‘Villa Live’ en is momenteel bezig aan haar roman ‘Lepels gaan alleen’, die bij de Bezige Bij zal verschijnen,” zo staat vermeld op de webiste van DWDD.


De Wereld Draait Door, donderdag 27 januari om 19:30 op Nederland 3.