Een van de auteurs van ‘Zo Zuidas’ heeft besloten het wereldje aan de Zuidas vaarwel te zeggen, ontslag te nemen en uit de anonimiteit te treden. Vanavond maakt ze haar identiteit bekend tijdens een televisieoptreden in De Wereld Draait Door.


Zij zal door Matthijs van Nieuwkerk en mr. Amsterdam Zuid Jort Kelder worden geïnterviewd over het reilen en zeilen aan de Zuidas en vertellen hoe de auteurs de afgelopen hectische weken hebben beleefd sinds ‘Zo Zuidas’ verscheen. Daarnaast is iedereen natuurlijk benieuwd hoe het boek is ontstaan en wat er allemaal waar is van de verhalen van lange werkdagen, spraakmakende kantoorrelaties en dikke bankrekeningen.


Drie jonge vrouwen uit de advocatuur en de bankenwereld deden eind 2010 in ‘Zo Zuidas’ een boekje open over de bekendste kantoorspeeltuin van Nederland: de Amsterdamse Zuidas. De Zoza’s – zoals de auteurs zich noemen – delen hun ervaringen met sollicitatiegesprekken, de strikte kantoorhiërarchie en de onontkoombare netwerkborrels. Je leest over de worsteling om de balans tussen werk en privé te vinden, uren schrijven en relaties op de werkvloer. De auteurs kozen ervoor hun identiteit geheim te houden om hun rol binnen de Zuidas niet op het spel te zetten.