AMSTERDAM -  VIDEO - De uitzending van De Wereld Draait Door van vrijdagavond doet een hoop stof opwaaien. Presentator Matthijs van Nieuwkerk maakte een opmerking over de lichaamsomvang van zijn gast Han Peekel.Han schoof bij Matthijs aan tafel om over zijn nieuwe website te praten. Toen hij het ‘de kers op de taart’ noemde, haakte de presentator daar handig op in.


“U bent kolossaal dik trouwens, hè?”, zei Matthijs. “Ik probeer daar iets aan te doen”, reageerde Han. De presentator ging nog even door: “Probeert u daar echt iets aan te doen? Want u bent het wel al heel lang.”


Peekel leek niet van zijn stuk gebracht en grapte: “Mijn moeder zei altijd: ‘Ik hoop dat je een man van gewicht wordt’. Ik schijn dat verkeerd begrepen te hebben. Maar goed, terug naar het onderwerp.”


Veel mensen vinden de opmerking van Van Nieuwkerk onbeschoft, zo blijkt op Twitter. Enkele reacties: “DWDD, beetje liever voor Han Peekel mag ook wel.” Iemand anders schrijft: “Wat een irritante opmerking van Matthijs van Nieuwkerk tegen Han Peekel over hoe kolossaal dik hij is, dat ziet iedereen toch zelf ook wel!”


Klik hier om de uitzending te bekijken. Na vijf minuten komt Han in beeld.