De Wereld Draait Door krijgt een klap te verwerken. Muziekredacteur Shirien Elsaid vertrekt bij het Vara-programma. Ze gaat aan de slag als eindredacteur bij RTL Boulevard. Elsaid wordt als één van de machtigste mensen uit de Nederlandse muziekindustrie gezien, aangezien ze elke avond een ticket weggeeft aan een artiest/band voor een minuut muziek waar een slordige 1,5 miljoen mensen naar kijken.


Weliswaar is het niet elke avond raak, een aantal artiesten is doorgebroken via De Wereld Draait Door. Naast ‘het minuutje’ heeft DWDD ook in andere gesprekken aandacht voor popmuziek waar veel andere dagelijkse programma’s veel minder aandacht besteden aan muziek.


“Wat ik heb kunnen doen voor dit programma, heb ik gedaan. Ik vertrek met pijn in mijn hart”, zegt Elsaid bij 3VOOR12. “Muziek is zo belangrijk geworden voor het programma. Ik sprak net met de hoofdredacteur die dat ook onderschreef. Ik heb er het maximale uitgehaald en mag nu aan een nieuwe uitdaging beginnen.”


Het is niet de eerste keer dat RTL Boulevard talent bij een ander programma weghaalt. Onlangs kwam Bart Ettekoven van SBS Shownieuws ook al de eindredactie van RTL Boulevard versterken.