Radio-dj Michiel Veenstra van 3FM is een actie begonnen tegen het tv-programma De Wereld Draait Door (DWDD). De artiesten die in het programma optreden, krijgen een minuut de tijd om hun liedje te laten horen. Dat dat is veel te kort, vindt de dj. – Door Fenne Harrewijn


‘Muziek is een kunstvorm’, vindt Michiel. ‘Hoe tof de bands in DWDD ook zijn, het is een belediging voor muziek, de artiest, het liedje en de kijker om een kunstwerk zo te verminken uit angst voor ‘zapmomenten’, schrijft hij op zijn weblog.


Doorrammen
Op Twitter is Michiel een actie gestart: #doorrammenbijdwdd. ‘Ik ben benieuwd welke band het aandurft om na die ene minuut stug door te spelen. Als je dat durft, draai ik je nummer een uur lang op 3FM’, beloofde hij dinsdag in zijn radioprogramma MetMichiel.


Uitdaging
De redactie van DWDD heeft inmiddels gereageerd op de actie van Michiel Veenstra. Volgens Dieuwke Wynia zitten artiesten er helemaal niet mee dat ze maar een minuut te tijd krijgen voor hun optreden. ‘Veel bands vinden het een uitdaging om speciaal voor DWDD een versie van een minuut te maken’, schrijft ze op de website van De Wereld Draait Door.


Zappen 
Ook is Wynia bang dat kijkers gaan zappen als de liedjes te lang duren. Tijdens een optreden verliest het programma ongeveer 200.000 kijkers. ‘Als het optreden drie keer zo lang zou duren, zouden we 500.000 kijkers verliezen. Het is jammer, maar dat is een televisiewet.’ Onder de hashtag #doorrammenbijdwdd kun je via Twitter meediscussiëren over de muziekminuut van DWDD.