Het aanbod van Tooske Ragas (die eerder deze week al haar ongenoegen over Downistie liet blijken) om in De Wereld Draait Door over de soap met Down-acteurs te praten, is afgeslagen. De presentatrice vertelde in De Coen & Sander Show dat ze zelf contact heeft gezocht met de DWDD-redactie. “Ze willen er niet over praten.” 

26-Tooske RagasThe Sing-Off-presentatrice vindt Downistie, een item dat momenteel iedere vrijdag te zien is in DWDD, verschrikkelijk en niets bijdragen aan de kennis over mensen met het syndroom van Down. 

Bel 

“Ik spreek me niet vaak uit over dit soort maatschappelijke dingen, maar dit vind ik dusdanig belangrijk dat ik aan de bel trek. Ik vind het helemaal niet leuk wat er gebeurt”, aldus Tooske, die zelf een broer heeft met Down, in de radioshow op 3FM. 

Van de buis 

Wat de presentatrice betreft wordt de serie zo snel mogelijk stopgezet. “Ik vind dat dit wel van de buis af kan, ja. Dit programma is van alle kanten niets. Maar het kan wel. Down Met Johnny van Johnny de Mol was een fantastisch programma.” 

Beweegreden 

De redactie van DWDD beraadt zich volgens De Telegraaf nog op een antwoord op de vraag waarom Tooske hiervoor niet welkom is in de talkshow en wat de beweegredenen waren om de soap te maken. Wordt vervolgd, zo lijkt het…