Matthijs van Nieuwkerk heeft maandagavond in zijn nieuwe late night-talkshow Je Mist Meer Dan je Ziet bekend dat hij erg zenuwachtig was voor de ontmoeting met Johan Cruijff. De voetballegende was eerder die avond te gast in DWDD om over het jubileum van de Cruyff Foundation te praten.

Matthijs van Nieuwkerk.

“Ik ben eigenlijk nooit meer nerveus voor een uitzending, vanzelfsprekend niet zou ik bijna willen zeggen”, bekende Matthijs aan zijn studiogasten Twan Huys en Hans Kraaij jr. “Maar nu was ik dat wel, een beetje bakvissenachtig. Vooral toen ik hem voor het eerst een hand ging geven.”


Chaperon Jan


“Jan Mulder hielp mij. Kun je nagaan hoe kinderachtig dit is. Jan zei: ‘Hij is binnen. Loop maar even met me mee, dan stel ik hem aan je voor.’ Normaal gesproken zou ik zeggen: ‘Doe normaal. Dat doe ik zelf wel.’ Maar nu dacht ik: laat ik maar eens meelopen. Jan chaperonneerde mij nota bene.”