Frank Evenblij, beter bekend als de stevig gebouwde Jackhals, stopt na dit seizoen met De Wereld Draait Door. De interviewer wil zich gaan richten op inhoudelijke programma’s met langere interviews.

De bekende Jackhals heeft zes jaar lang korte items gemaakt voor DWDD. De televisiemaker vindt dat mensen te makkelijk denken over korte items. ‘Mensen hebben geen idee dat het echt heel veel werk is. Een interview van een kwartier is veel makkelijker dan een van drie minuten waarin een lijn zit die klopt,’aldus Evenblij in een interview op Mijn VARA. Evenblij meent dat hij zichzelf niet meer kan vernieuwen en vindt het daarom tijd om te stoppen.

De programmamaker ziet zichzelf niet als presentator zijn grote kracht zit toch meer in interviewen. Voor zijn programma Evenblij voerde hij diepgaande gesprek o.a. met Anouk. ‘Ik ben zeer goed voorbereid voor mijn gesprekken en ik ben echt ge├»nteresseerd. Ik zit veel meer in een gesprek dan in een interview.’


De televisiemaker gaar verder met zijn eigen programma Evenblij en hij is met de VARA in gesprek voor een nieuw format. (Ali Haselhoef)