Nu er zich ook al een kapper aandient om het vonnis te vellen, neemt de druk op Matthijs van Nieuwkerk toe om zijn belofte na te komen. De Haagse wethouder Karsten Klein (Sport) heeft vandaag gezegd de DWDD-presentator “hoogstpersoonlijk” te willen kaalscheren op de middenstip van het stadion van ADO.


In 2008 zei Van Nieuwkerk dat hij zich zou laten kaalscheren als ADO “binnen vijf jaar” in de topvijf zou eindigen. Toen was André Wetzel nog trainer van ADO Den Haag en Van Nieuwkerk co-presentator van Holland Sport – nota bene het programma genoemd naar de roemruchte Schevingse club die in de jaren ’70 fuseerde met ADO tot FC Den Haag (later ADO Den Haag).


Na het interview met Wetzel doet presentator Wilfried de Jong (zelf kaal) het voorstel dat als ADO binnen vijf jaar bij de topvijf eindigt, “Matthijs zijn haar afscheert”. Van Nieuwkerk is de beroerdste niet en gaat akkoord. “Het staat op beeld,” zegt hij nog terwijl hij Wetzel de hand schudt.